Наводнения и разрушени пътища в страната. Тежка нощ за жителите и на столичния район  Нови искър.

...
Наводнения и разрушени пътища в страната. Тежка нощ за жителите и на столичния район  Нови искър.
Коментари Харесай

След поройните валежи: Преливащи реки, пълни язовири, наводнени пътища и домове

Наводнения и разрушени пътища в страната. Тежка нощ за жителите и на столичния район  " Нови искър ". Аварийни екипи отводняват къщи и улици, които били като реки, по думите на кмета Даниела Райчева.  Аварийни екипи отводняват цяла нощ, багери са вадили автомобилни гуми, които спирали водата в деретата, сподели кметът Даниела Райчева. Водата дошла от планината и заляла парцели.

В кв. “Изгрев “ заради завиряване е затворен пътят под моста на цех „ Зебра “ и този за психиатричната болница. Продължават обходите на терен, както и наблюдението на речните корита и язовирите на територията на Столична община, сподели кметът на гр. Нови Искър Даниела Райчева.

На терен работят 2 екипа от столична дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

По информация на „ Напоителни системи “ ЕАД – клон „ София “, все още в язовир „ Искър “ има 12% свободен обем; язовир „ Панчарево “ е 1,80 м под кота от преливника, изпуска се с 15 куб. м в секунда.

Поради повишаване на равнището на река Яна - София, и река Елешница (Матица) - София област, като превантивна мярка ще бъдат построени насипи от чували. Създадена е нужната организация това да се случи.

В област Монтана 3 екипа от районната дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията отводняват изби и дворове в селата: Крапчене, Трифоново, Сумер, Долно Белотинци, Гаврил Геново и Боровци.

Осигурено е непрестанно наблюдаване на язовирите „ Клисурица “, „ Хр. Смирненски “ и „ Огоста “, благодарение на хидромодул при нужда се прави изпускане на водите.

В област Видин, след миналия през региона на гр. Дунавци мощен дъжд и преливане на река над дигата, на терен 3 екипа с 6 мотопомпи от РДПБЗН – Видин отводняват към 60 къщи и дворове.

66 военнослужещи от Сухопътните войски и през днешния ден оказват помощ на жителите на Берковица. С помощта на 10 профилирани машини те не престават да разчистват пътната и сериозната инфраструктура, както и речното корито на река Раковска. Хиляди чували с пясък укрепват дигите на реката.

В цялостна готовност по отношение на наводненията в страната остават министър председателят, отрасловите министерства, регионалните шефове и локалните управляващи.

Служителите на регионалните пътни ръководства  в страната и на всички ВиК сдружения с в цялостна подготвеност да оказват подпомагане на кметовете по места за попречване и превъзмогване на тежките последствия от поройните дъждове в последните дни, оповестиха от Министерство на районното развиване и благоустройството.

Прогнозите на синоптиците са за продължаващи значителни дъждове с код жълто и оранжево в идващите часове. Затова екипите от структурите на районното ведомство ще бъдат разполагаем за подпомагане, където това е належащо, оповестяват от Министерски съвет.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР